Vakantiewoning Meppen

Meppen vanuit tuin
Wie kenmerkende beelden van Drenthe mag noemen, komt in de meeste gevallen op schapen, heide, hunebedden en veen. Deze prachtige afwisselende omgeving, bestaande uit bossen, heide en velden daagt je uit tot het maken van lange tochten. De rust en de ruimte op het platteland vormen een prima omgeving om op adem te komen en je batterij op te laden.

Vakantiewoning Meppen
In Meppen staat het huisje dat het langst in bezit is van de PV. Al sinds 1962 gaan hier collega’s op vakantie. De laatste jaren is het huisje ingrijpend gerenoveerd en aangepast aan de eisen van nu. In de woonkamer vind je een eethoek en een zithoek met houtkachel. De keuken is volledig ingericht met combi-magnetron en vaatwasser. Er zijn drie slaapkamers met in elk twee eenpersoonsbedden en er is een badkamer met douche en een apart toilet. De bungalow heeft centrale verwarming. Het huisje heeft een grote tuin met een groot, deels overdekt, terras. Tuinmeubilair is aanwezig.

meppen

Overdekt terras

20150403_123447

Woonkamer

Meppen woonkamer vanuit keuken

Woonkamer vanuit de keuken

Meppen keuken

Keuken

Zijaanzicht Meppen

Zijaanzicht

Tuin

Tuin

Tuin glijbaan

Tuin met glijbaan

Tuin

Tuin

Alle informatie op een rijtje
De bungalow
De omgeving
Bereikbaarheid
Routebeschrijving
Meer informatie (sleutelinformatie)

Kalender 2019:

Alle informatie op een rijtje
Vakantiewoning Meppen (Drenthe) (voorheen Zweeloo)
Adres Noordveldweg 5
7855 PE Meppen
Aantal personen Maximaal 6
Afstand tot Leiden Ca 220 km
Woninginformatie
 • Oppervlakte ca 62m2, 2400 m2 eigen grond
 • Drie slaapkamers (3x 2 eenpersoonsbedden)
 • Volledig ingerichte keuken met combimagnetron en vaatwasser
 • Houthaard
 • WIFI
Huisdieren Toegestaan (eigen mand of kleed meenemen)
Roken Roken in de woning is niet toegestaan
Voorzieningen op of nabij park
 • Subtropisch zwembad: Aquarena in Emmen (15 km); zwemmen ook in Landal Greenparcs Aelderholt (ca 1 km van het huisje)
 • Fietsverhuur in Aalden of Emmen (tegen betaling af te leveren bij de bungalow)
 • Bos: 0 m
 • Restaurants in de directe omgeving
Supermarkt In Aalden
Bezienswaardigheden
 • Hunebedden, dierenpark Wildlands in Emmen, karakteristieke dorpen zoals Oosterhesselen, Gees (beeldentuin), Aalden (Oud Aalden, monumentale boerderijen), Orvelte (veenmuseum), Kamp Westerbork.
Bijzonderheden
 • Eigen speeltoestel bij de woning (huisje met glijbaan, schommels, zandbak)
Huurprijs per week  Zie onder vakantiewoningen
Seizoen  Zie onder vakantiewoningen
Schoonmaakkosten € 31
Reserveren Via Website
Annuleren Zie Verhuurreglement PV-huisjes 2016
Meer informatie Deborah Lucassen, 071 516 5390
E-mail pvstadleiden@gmail.com
Meer informatie 

Uitgebreide omschrijving
Alle informatie op een rijtje
De bungalow
De omgeving

Bereikbaarheid
Routebeschrijving
Meer informatie (ook ter plekke)

De bungalow
Deze bungalow, reeds vanaf 1962 in het bezit van de PV Stad Leiden, ligt in een prachtige omgeving: de Mepperdennen met zijn nationaal bekende jeneverbesstruiken. Het vakantiehuis (ca. 62 m2) ligt in een perceel bos met nog ± 16 andere huisjes, geheel vrij liggend op 2400 m2 eigen grond met bosbeplanting.

De indeling van de bungalow is als volgt:

 • Woonkamer met open keuken: 4,6 x 6,2 meter met 2,5 zitbank en 2 relaxfauteuils.
 • Ronde tafel (uitschuifbaar) met 6 stoelen.
 • De 3 slaapkamers zijn allemaal ingericht met twee eenpersoons boxspring bedden (80×200 cm) met (eenpersoons) 4-seizoenen dekbedden en kussens.
 • Twee slaapkamers met legkasten en één met hang- legkast.
 • Een kleine maar functionele badkamer met inloopdouche en wastafel.
 • Een apart toilet.
 • Er is een overdekte patio waar het al vroeg in het voorjaar goed toeven is!
 • De bungalow is geschikt voor zes personen.

 Huisdieren:
Het is toegestaan uw huisdier(en) mee te nemen maar zij mogen niet op bedden, bank of stoelen. Dit vanwege mogelijk allergische reacties van andere huurders.
Men moet een eigen mand of kleed meenemen en uitwerpselen moeten uiteraard worden opgeruimd!

Volledig gerenoveerd

Na vele interne verbouwingen zoals open haard en cv installatie is deze bungalow volledig gerenoveerd in 1988 met o.a. het bijbouwen van een slaapkamer, schuur en een veilige cv combiketel.

In 2004 is het toilet uit de doucheruimte verplaatst naar een aparte ruimte en is de keuken vernieuwd met vaatwasser en combimagnetron. Zowel de doucheruimte als het toilet zijn opnieuw betegeld en de woonkamer is geschilderd.
In oktober 2011 en maart 2012 heeft er opnieuw een ingrijpende renovatie plaatsgevonden. Een nieuwe buitenmuur is om het huisje geplaatst, de schuur is uitgebouwd en het dak is vernieuwd.
In de woonkamer zijn alle wanden gestuukt. De slaapkamers zijn opgeknapt en het interieur is vrijwel volledig vernieuwd met nieuwe boxspringbedden (allemaal eenpersoons 80 x 200 cm met 4-seizoenen dekbedden) en nieuwe kasten. Op de vloer is een pvc vloer aangebracht. De open haard is een gesloten houthaard geworden. En een overdekte patio waar het al vroeg in het voorjaar en tot laat in het najaar kunt zitten.

De omgeving

Meppen ligt midden tussen de jeneverbesstruiken van de Drentse Mepperdennen. Het dorp is typisch Drents, met een landelijke, gemoedelijke sfeer en hartelijke bevolking. Je kunt in Meppen maar ook in de buurgemeenten heerlijk eten voor een prettige prijs. De provincie Drenthe heeft een rijke cultuurgeschiedenis. Nergens in Nederland zijn zoveel prehistorische voorwerpen te zien. Uit opgravingen blijkt dat het gebied rond Meppen al duizenden jaren voor Christus werd bewoond. Hunebedden en grafheuvels, een rijke veenkoloniale geschiedenis en vele mooie dorpjes liggen te wachten om te worden ontdekt tijdens fiets- of wandeltochten. Met een halfuurtje fietsen ben je in Emmen, waar je het Wildlands park of het Aquarena zwembad kunt bezoeken. Hou je van bos, dan is het Drents Boomkroonpad een must. Dit educatieve pad tussen Borger en Rolde brengt je via loopbruggen naar de toppen van de bomen. Verder vind je in de omgeving vele musea die aandacht geven aan historische bijzonderheden, maar ook de hedendaagse kunst heeft in meerdere musea een voorname plek. Vele beroemde schilders, zoals Vincent van Gogh, werden getroffen door de rust, de ruimte en de schoonheid van het platteland van Drenthe.

Bereikbaarheid

Via Zwolle en Hoogeveen rijd je in iets meer dan twee uur naar Meppen. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je het beste de trein nemen naar Emmen en vandaar de bus naar Zweeloo/Meppen nemen.

Routebeschrijving

Zodra je hebt gereserveerd ontvang je een bevestiging. Bij het afhalen van de sleutels ontvang je indien gewenst uitgebreide info, een routebeschrijving en een evaluatieformulier.

Meer informatie
Sleutelinformatie: 
sleutelinfo Meppen
Calamiteiten
Bij calamiteiten neem contact op met de beheerder:
Maria van Dijk (werkzaam bij project JA 071-5167567  ma, di, do en vr van 08.30-15.00 uur)
06-23412613 of 071-3019510 (privé)