Extra Nieuwsbrief i.v.m. het Coronavirus

Extra Nieuwsbrief i.v.m. het Coronavirus

Beste leden,
Nu het coronavirus niet alleen ons land, maar zelfs Europa en de wereld in haar greep houdt, willen wij jullie, door middel van deze nieuwsbrief, op de hoogte houden van de consequenties hiervan voor de activiteiten van de personeelsvereniging.

Zoals al eerder aangekondigd hebben wij alle activiteiten in april geannuleerd. Dit betekent dat klassiekers als de NK Veldloop, het sjoeltoernooi, het klaverjastoernooi en het lentestukjes maken niet door konden gaan. Ook het bezoek aan Beekse Bergen en de straatnamenwandeling moesten we annuleren. De activiteit in mei tijdens de Leiden marathon is uiteraard ook geannuleerd. Erg jammer want er was veel animo voor alle activiteiten.

Als we kijken naar de al geplande activiteiten voor de maanden juni, juli en augustus dan is nu al zeker dat de boottocht tijdens  Sail 2020 (ook weer een superleuke activiteit) niet doorgaat omdat Sail 2020 is afgelast. Voor de overige activiteiten (workshop Ibiza stijl flessen, bezoek brouwerij Pronck en de reis naar Kopenhagen) kijken we de landelijke ontwikkelingen aan rondom het huidige verbod op samenkomsten en evenementen. Deze activiteiten annuleren we dus vooralsnog niet. Als we deze activiteiten moeten annuleren dan ontvangen de deelnemers hierover van ons bericht.

De huidige onzekere periode brengt ook met zich mee dat de activiteitencommissie vooralsnog geen nieuwe activiteiten organiseert. Als het weer enigszins mogelijk is, weten we zeker dat de activiteitencommissie weer veel nieuwe en leuke activiteiten zal gaan organiseren.

De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben ook veel consequenties voor de verhuur van de huisjes. Zo zijn de huisjes in Dinant en Ecuras vanwege de beperkingen in België en Frankrijk niet te bereiken. In de huisjes Budel en Meppen mag wel overnacht worden. Uiteraard moet daar rekening gehouden worden met het feit dat veel voorzieningen in de omgeving gesloten zijn. Vanwege het coronavirus heeft het bestuur besloten dat reeds gemaakte reserveringen tot maximaal 12 maanden verplaatst kunnen worden. Een eventuele meerprijs moet dan uiteraard nog worden voldaan. Bij een minderprijs krijgt men het verschil terug. Mocht dit om een of andere reden voor een huurder geen goede oplossing zijn, dan verzoeken we om contact met ons op te nemen om op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Uiteraard heeft dit alles financiële consequenties. De exacte consequenties zijn wij nog aan het analyseren en zal ook afhangen van de verdere duur en omvang van de maatregelen. Gelukkig zijn wij een financieel gezonde vereniging die wel tegen een stootje kan. Wij gaan ervan uit dat wij in september een ALV kunnen beleggen. Ook ter vervanging van de geannuleerde ALV van maart. In deze vergadering zullen we jullie op de hoogte brengen van de (financiële) impact van de maatregelen op de vereniging en de wijze waarop wij daar mee omgaan.

Rest ons nog om jullie veel sterkte en een goede gezondheid toe te wensen. Wij hopen jullie snel weer te zien op één van onze activiteiten!

Namens het bestuur van de Personeelsvereniging Stad Leiden
Eddy Pronk
Voorzitter