Stedenreis Porto - er is nog plek!

Stedenreis Porto – er is nog plek!

Denk je nou, Spaanse Tapas, heerlijk, maar ik ga liever naar de zon toe? ” 

Lees onderstaand bericht van Gerpieter Wilbrink, hij heeft een fantastisch leuke reis naar Porto geboekt waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn!

Porto. Prachtige, bruisende stad aan de Douro-rivier. 

Porto, de heerlijke tweede stad van Portugal, heeft alles voor een goede stedentrip. Een fijne bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten. Met de Personeelsverenging heeft u dit jaar van 24 t/m 27 mei de kans om deze fraaie stad te verkennen. Er zijn nog wat plaatsen over dus dit is uw kans!

De eerste dag is het wel even vroeg uit de veren maar na aankomst in Porto rijden we direct naar het hotel en kunnen we heerlijk ontbijten. Daarna volgt een stadstour en vanaf het begin van de middag bent u vrij om te gaan en te staan waar u wilt!

Omdat we na 3 dagen ook laat terug gaan sluiten we met een heerlijk diner af. ”

We hebben vanwege de vliegtijden wel een fraai lang weekend om in Porto te besteden. De stad biedt voor ieder wat wils en is overzichtelijk. De vele bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar

Het sfeervolle oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurige huizen, smalle straatjes, restaurants en traditionele Port-boten geven de wijk een schilderachtige aanblik.

Iconisch voor Porto is de Ponte Dom Luís I, de metalen brug over de rivier de Douro. De oudere Ponte Maria Pia lijkt er veel op en is minstens zo imposant.

Natuurlijk kun je Porto te voet verkennen. Maar ook heel leuk én comfortabel zijn alle bijzondere manieren van vervoer die de stad je biedt. Van antieke tram tot kabelbaan, van tuk tuk tot boot, van toeristentreintje tot hop-on hop-off bus

De kathedraal van Porto, Sé do Porto, ligt op de hoogste heuvel van de oude binnenstad. Een bezichtiging waard, net als het ernaast gelegen klooster. Vanaf Torreiro da Sé, het plein voor de kathedraal, heb je een geweldig uitzicht.

Overdag of ’s avonds, het uitzicht vanaf de Dom Luis I brug over Porto is prachtig ! Je moet er wel wat voor over hebben, want de brug ligt vrij hoog boven de stad. Maar al met al vallen de trappen wel mee, en als je het écht niet ziet zitten dan kan je ook nog altijd de kabeltram nemen (€2,50).

Ga minstens één keer de zonsondergang boven Porto bekijken vanaf de Brug (of langs de Gaia kant van de Brug). Het kan eigenlijk niet romantischer of mooier dan dit! Vanuit de Zona Ribeirinha heb je de grote porthuizen zeker al gezien (Kopke, Sandeman, …). Deze bevinden zich in Gaia, één van de leukste wijken van Porto. Het is hier erg gezellig om uit eten te gaan en van hieruit de zon onder te zien gaan boven de kleurrijke huisjes van Porto. Maar het wordt nóg leuker, als je bij die maaltijd ook een glaasje port drinkt

Mensen die er een dagdeel tussen uit willen dat kan ook!

Wij bieden namelijk op zaterdag een dagtocht aan naar Guimaraes. Het centrum van Guimaraes staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daardoor op zichzelf al het bezoeken waard. Daarnaast heeft Guimaraes nog veel meer bezienswaardigheden te bieden.

Er zijn fraaie gebouwen, parken, leuke pleinen, en natuurlijk zijn er voldoende leuke plekken om een drankje of een hapje te nemen! Dagtocht wel apart bijboeken!

Inschrijven kan via www.pvstadleiden.nl