Lof voor veldloopparcours in Best

Lof voor veldloopparcours in Best

Leidse ambtenaren vol lof over veldloopparcours in Best op 3 april 2019

Wim Veldhuisen heeft naar eigen zeggen minimaal twintig keer aan de jaarlijks terugkerende veldloop voor gemeenteambtenaren meegedaan. Het parcours van de editie van afgelopen woensdag in Best, dat de 2200 hardlopers voorgeschoteld kregen, was voor Wim en andere Leidse ambtenaren een prachtig cadeau. “Dit was één van de mooiste parcoursen, die ik ooit tijdens de gemeenteambtenarenveldloop heb meegemaakt. Het was erg veelzijdige rond over 6 kilometer. Het eerste stuk ging over mul zand langs een meer. Na drie kilometer doken wij het bos in. De ondergrond wisselde ook steeds.” Ook Ellen Dijkstra, die aan de 12 kilometer deelnam, was lovend over het parcours en de organisatie. “Vrijwilligers waarschuwden de lopers bijvoorbeeld goed bij lastige punten.” Dijkstra doelde daarbij op een kuil in de grond, meteen nadat de atleten een stuk mul zand achter zich hadden gelaten. En in het bos hadden medewerkers van de organiserende gemeente Best tientallen boomwortels op de paden oranje geverfd. Daarmee hoopten de vrijwilligers valpartijen te voorkomen.|

Venijn in het begin
In tegenstelling tot voorgaande edities van een veldloop zat het venijn nu vooral in het begin. Binnen 500 meter kregen de hardlopers de eerste lange strook mul zand voor de kiezen. Aan de overzijde van het meer volgde nog zo’n strook. De deelnemers op de 12 kilometer moesten twee keer om het meer heen. Zij gingen ook als eerste van start. Later op de dag gingen de 6 en 9 kilometer van start. De ruim drie kilometer met afwisselend bochtige en lange rechte stukken door het bos daarentegen waren goed te doen. Af en toe doemde er nog een bultje tussen de bomen op. De weersomstandigheden waren de deelnemers goed gezind. Het bleef tegen alle verwachtingen in de hele dag droog.

Wierden
Volgend jaar vindt de gemeenteambtenarenveldloop in de gemeente Wierden (Overijssel) plaats. ,”Wij gaan een vergelijkbaar parcours bouwen als in Best, dus ook langs een meer en door bossen heen”, verklapte een deelnemer uit Wierden alvast. Leiden is zeker weer van de partij. Leidse twintigers en dertigers zijn ook van harte welkom, om eens de stoute schoenen aan te trekken. Die ontbraken in Best.

Hans Beukema