Dubbel gedecoreerd

Niet iedere vrijwilliger wordt in korte tijd twee keer gedecoreerd maar het overkwam Joka Kersten wel; zij heeft dit dan ook dubbel en dwars verdiend!

De eerste keer was tijdens de ALV van de PV Stad Leiden in maart van dit jaar. Joka nam afscheid na jaren van trouwe dienst als bestuurslid van de PV Stad Leiden en secretaris van de KLOMP. Naast een bloemetje en fraaie cadeaus benoemde de ALV Joka met een hartelijk applaus tot erelid.

Niet veel later vond de jaarlijkse lintjesregen rond Koninginnedag plaats. Vanwege haar vele verdiensten als vrijwilliger – niet alleen voor de PV Stad Leiden maar ook andere verenigingen en haar inzet voor ons cultureel erfgoed – werd zij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. In haar woonplaats Leiderdorp ontving Joka het eremetaal uit handen van burgemeester Laila Driessen. Het bijbehorende lintje werd haar opgespeld. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een glaasje en een hapje.

Joka, heel hartelijk dank voor alles wat je betekend hebt voor de PV Stad Leiden. We hopen je nog vaak als KLOMP’er te mogen verwelkomen bij activiteiten.

Maaike Valkenburg, voorzitter

(foto’s Jaap Neuteboom)

ALV: Bloemen uit handen van penningmeester Walter Wiekhart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloemen en erelidmaatschap van de PV Stad Leiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lintje voor Joka, samen met man Ab en op de achtergrond burgemeester Laila Driessen (Leiderdorp)

 

Felicitaties van voorzitter PV Stad Leiden Maaike Valkenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Koninklijke onderscheiding